Tradicija, izkušnje in tržišče

Smo podjetje s 30 letnimi izkušnjami na področju izdelave lesenih talnih oblog. Z načrtnim razvojem, strokovnim kadrom, sodobnim strojnim parkom in predanosti podjetju, smo po obsegu proizvodnje v Sloveniji največji proizvajalci masivnega parketa. Prodaja izdelkov je usmerjena na trge držav Avstrije, Nemčije, Belgije, Češke, Velike Britanije, Švice, Italije, Španije, Srbije, Hrvaške in Slovenije, kjer se prilagodimo različnim zahtevam in potrebam kupcev.

Proizvodnja

Naš proizvodno – prodajni program obsega izdelavo masivnega kmečkega poda, masivnega klasičnega parketa, gotovega dvoslojnega in troslojnega parketa in vrhnjega sloja – furnirja v različnih dimenzijah in sortirnih razredih lesa. Cena izdelka je odvisna glede na izbrano dimenzijo in sortirni razred površine oziroma izgleda lesa. Razpolagamo s sodobnim strojnim parkom in strokovno usposobljenim kadrom, ki omogoča izdelavo od razreza do končnega izdelka. Lastno skladišče zagotavlja dobavo izdelkov v najkrajšem možnem času.

Kakovost in podpora željam strank

Naš glavni cilj je skrbeti za visoko kvaliteto proizvodov in se prilagoditi potrebam in željam kupcev. Zato vam v primeru vprašanj glede ustrezne izbire lesenih talnih oblog za vaš dom ali poslovni prostor nudimo svetovanje in predstavitev vzorcev.

O izbrani vrsti lesa hrast

V našem podjetju za izdelavo lesenih talnih oblog uporabljamo pretežno vrsto lesa hrast. Osnovni material hlodovino dobavljamo iz evropskega področja, les je ustrezne kakovosti hlodovine. Hrast (lat. Quercus, ang. Oak) sodi med listnata drevesa, hrastov les je eden izmed najkakovostnejših. Odlikuje ga dolga življenjska doba in trdota. Hrast sodi med najbolj uporabljano vrsto lesa za izdelavo podov, preko 86% v svetovnih merilih.

V manjši meri izdelujemo tudi iz lesa jesena, bukve, sibirskega macesna in eksotičnih vrst lesa Afrike in Azije.

Opis proizvodnega procesa (od hlodovine do izdelka)

Za izdelavo uporabljamo debla, stara od 70 do 120 let, debelina hlodov od 26 do 50 cm. Sekana so na dogovorjenem območju Evrope, predvsem Panonske nižine, Slavonije in Slovenije. Za hlodovino imamo tudi kontrolirano poreklo izvora.

Slika3
Slika2
Slika1